Pressmeddelande från Leksands IF


Leksands IF delar upp verksamheterna för såväl en sportslig som en affärsmässig stärkning på alla plan.

Som ett led i förändringsprocessen delas Leksands IF upp i en föreningsstyrelse, med en huvudsaklig sportslig inriktning och en rent affärsmässig bolagsstyrelse under koncernbolaget Leksands IF Holding AB.

Koncernbolaget innefattar underliggande dotterbolag; Leksands IF Fastighets AB (med Ejendals Arena), Leksands IF konferens och försäljnings AB (med samtliga restauranger i Ejendals Arena samt Leksand Strand) samt bolaget Leksand Strand AB (med utvecklingen av stugbyar och camping). Alla bolag har en stor utvecklingspotential och står inför stora utmaningar.

Nils-Erik Johansson styrelseordförande i tio år, tillsammans med Kent Lövgren som även varit ledamot i tio år och Thomas Gustafsson som varit ledamot i elva år, kommer till årsmötet den 17 juni att avgå ur föreningens styrelse för att koncentrera och fortsätta sitt engagemang till den affärsmässiga delen under Leksands IF Holding AB och dotterbolagen.

Under dessa tio år har utvecklingen i föreningens verksamhet vuxit från 30 miljoner till årets ca 115 miljoner kronor. Ejendals Arena har byggts och nu har en stor investeringsplan i Leksands Strand vuxit fram. Detta tillsammans med att den sportsliga verksamheten vuxit och kräver stora insatser, innebär att uppdelningen av föreningens verksamhet är ett nödvändigt led i utvecklingen.

Valberedningen arbetar nu för fullt med att tillsätta ersättare för dessa tre personer. Kandidater till dessa tre styrelseposter kommer att presenteras i samband med årsmötet den 17 juni. Av intresse kan vara att Nils-Erik Johansson och Kent Lövgren under dessa tio år ingått i såväl föreningens styrelse som samtliga bolags styrelser, emedan Thomas Gustafsson varit verksam i föreningens styrelse och Leksands IF konferens och försäljnings ABs styrelse.

Styrelsen för Leksands IF


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0