Bonusbaserade löner


Senaste dagarna har det blivit lite av en snackis det här med bonusbaserade löner. Jag tycker att det är ett system som skulle passa LIF perfekt. Bonusar baserade på ex. diverse prestationer och publiksiffror, sen en rejäl bonus om man tar sig upp till elitserien. Detta skulle innebära att man från klubbens sida får en helt annan möjlighet att kontrollera ekonomin, med tanke på att det som ger bra bonus för spelarna även ger klirr i kassan för klubben. Att det skulle ha någon negativ effekt på möjligheten att få spelare till klubben tror jag inte, för om man har en "elitseriebonus" som är ganska väl tilltagen kan det ge en riktigt bra slant till spelarna. Med ett sådant här bonussystem kan man nog till och med utöka den totala lönebudgeten, bonusar inräknade.
Detta kan även innebära mer än att man får bättre koll på ekonomin, det kan dessutom göra att man sållar bort spelare som inte är beredda att offra sig och kriga i varje match. Sådana spelare som tänker att de kan komma till en allsvensk klubb för att varva ner och håva in innan de lägger av med hockeyn.
Det enda jag ställer mig lite tveksam till är en eventuell mål/assistbonus. Möjligen om matchvinster lönar sig mer än poäng, så att man undviker något slags "varje man för sig själv".

Kommentarer
Postat av: Anonym

Leksand behöver minst 4 nya backar och 5 nya forwards och en ny förstamålvakt. Bonussystem lockar inga etablerade spelare.

2009-03-23 @ 23:01:46
Postat av: Marcus

Du måste fan tapat allt i från i går vist gör så i leksand vi i malmö har något stort på g i malmö gå inte att gråt nu ni är fan inte bätre :-P

2009-03-23 @ 23:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0