Än finns det hopp

Leksand lyckades följa upp bortasegern i Västerås med en riktigt skön vinst även på hemmaplan. Liket lever, för samtidigt som LIF tog tre så tappade SSK två. Man är nu sex poäng ifrån en elitserieplats med fyra omgångar kvar.

OEL, vilken kille. Före match får han mottaga pris och en rungande applåd från publiken. I powerplay smyger han in framför mål och sprätter dit 1-0 till LIF. Fantastiskt och underbart att ha honom i laget. Det bästa av allt är att han även är kvar nästa år.

Kvällens match bjöd på gott om chanser åt båda hållen, men leksingarna var de som tog till vara på sina bäst. Äntligen, får man väl ändå säga, studsade puckuslingen Leksands väg.

Vid ställningen 4-2 i tredje perioden så lyckas VIK få in pucken och domaren ser först ut att vara på väg att döma mål, innan han får en fly förbannad Läck i famnen. Visselorkanen som efterföljer gör att den mest övertygade domare skulle tveka. Efter en lång stunds övervägande mellan huvuddomare och linjemän, konstant ackompanjerade av denna öronbedövande ljudväggen från läktaren, beslutar man att underkänna målet. Helt rätt, skall tilläggas.

Anmärkningsvärt är även att Pelle Prestberg, trots alla förhandsbesked, spelade dagens match. Även om kaptenen inte var i gammalt gott slag och var tvungen att kliva av isen i den tredje perioden så var det ändå härligt att se att han fanns med och gav vartenda ett av de 80% han hade att erbjuda idag.

LIF - VIK 5-3 (2-1,2-0,1-2)