Säsongen över, en gång för alla

Nu är det definitivt slut. Inte minsta lilla procentenhets chans att nå Elitserien.

Leksand gör en bra förstaperiod och kedjan som kanske imponerar minst under matchen gör det första och enda målet i kväll. Mycket blek insats av dem idag. Petrovicky har väl inte gjort någon glad i denna kvalserie. Mathias Johansson gör visserligen mål, snyggt och distingt, men detta mycket tack vare en underbar passning av allas vår Oliver Ekman-Larsson från egen zon. Just detta som man saknar så från LIF-backarna - uppspel. Snälla ML, eller vem det nu blir som ska värva lag. Plocka in ett par backar som kan slå passningar. Att forwards hela tiden ska behöva åka ner och hämta puck håller inte. Man orkar inte spela tighta och tuffa kvalseriematcher på det viset.

Mycket kan skrivas om dagens match. Otroligt tafatt andra period. Viljan finns, men det verkar vara det enda. Jag vet inte vad som händer med LIF när man har fått ett par mål i baken i viktiga matcher. Känns lite som att man hänger med huvudet så mycket att man glömmer bort att man har det. Panik är ett ord som är lätt att använda sig av efter denna match. Felpassen i tredje är många och i mycket konstiga lägen. Morten Green, tror jag det är, serverar en AIK-are som blir helt fri med Läcken, för att bara nämna ett.
Nej, nu får det vara bra med det här. In med en tränare som kan sparka igång och motivera killarna i sådan lägen. Behovet av en Flemming eller Boork är stort. Roger Melin gör det mycket bra idag tycker jag. Han är aktiv och manar på. Tar time-out på en icing när killarna är helt slutkörda och knappt orkar stå på grillorna. Han gör allt han kan.

Sist vill jag ge beröm åt krigarkedjan som, efter sina förutsättningar, gjort en myyycket bra kvalserie. Man kanske inte är den skickligaste kedjan i serien, men fan så dom sliter. Vilken offervilja och inställning.

Apropå detta är det mycket glädjande att få beskedet att Eneqvist skrivit på ytterligare två år för LIF. Hoppas nu att även Ollas och Hägga kritar på inom kort. Som sagt, de är inte de "bästa" spelarna i laget, men definitivt bland de viktigaste.
En lite tråkigare nyhet är att det idag blev klart att Antti-Jussi Niemi lämnar klubben. Han kommer nästföljande tre säsonger spela i Jokerit, Finland.

En kul detalj är att jag höll på att krocka med Per-Erik Eklund i arenan i kväll. Kanske nått nytt spännande sammarbete på gång..


Nu när säsongen är över för LIF sätter silly season igång på allvar. Spelare som är klara idag är:

G Eddie Läck 09/10 Elitserieklausul
D Oliver Ekman-Larsson 09/10    
D Jan Huokko 10/11    
D Petter Ullman 09/10    
D Per Anton Lundström 09/10
F Pierre-Edouard Bellemare 09/10 Elitserieklausul
F Johan Eneqvist 10/11
F Jens Bergenström 10/11    
F Eric Johansson 09/10    
F Pelle Prestberg 09/10        
F Markus Persson 09/10
F Marcus Weinstock 09/10

Klara förluster:

Rick Jackman - Ingen ny klubb
Antti-Jussi Niemi - Jokerit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0