Mer pengar till de Allsvenska klubbarna

Vissa kanske kommer ihåg HockeyAllsvenskans pressmeddelande från den 9/2. För er som inte gör det så handlade den om ökade publiksiffror och framförallt om TV-rättigheterna för nästa år:

"I dagarna har HockeyAllsvenskan stängt anbudsförfarandet kring de kommande årens TV-rättigheter och nu vidtar diskussioner och förhandlingar med budgivare. Intresset har varit stort och sammanlagt har 7 budgivare lämnat anbud på hela eller delar av våra medierättigheter. Jag kan av sekretesskäl inte nämna något om buden, vare sig vilka som inkommit med bud eller på vilka nivåer de ligger, men klart är att det ökande intresset för HockeyAllsvenskan också återspeglar sig i buden."

Sedan dess har det varit ganska tyst om vem som fått rättigheterna och vad det isåfall innebär för klubbarna. Nu går det dock att läsa på Oskarhamns IKs hemsida att klubbarna meddelats om att det nya avtalet kommer att ge betydligt mer pengar:

"...Det nya TV-avtalet kommer att ge kraftigt höjda intäkter för samtliga klubbar i HockeyAllsvenskan vilket är ett måste för att vi skall kunna ha en sund ekonomi i framtiden. Dessutom kommer vi att se en bantad serie nästa år eftersom man minskar antal lag från 16 till 14. Detta innebär att vi går från 45 till 52 omgångar där alla lag möter varandra fyra gånger. En bra kombination av rättvisa och ökade matchintäkter."

Detta medför förhoppningsvis en tightare och ännu mer intressant HockeyAllsvenska, där de lag som tar sig till kvalserien kommer bättre förberedda, i och med tuffare matchning i serien, och även minskar gapet gällande de ekonomiska förutsättningarna mellan Elitserien och HockeyAllsvenskan.

Kommentarer
Postat av: sven

bra för alla

2009-04-12 @ 21:33:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0